Stáž v Erasmus pre mladých podnikateľov
5. marec 2024

Ak ste mladý podnikateľ s výnimočnými nápadmi, máte príležitosť získať podporu, financie, zahraničné skúsenosti a dynamický začiatok či zlepšenie vášho podnikania s programom Erasmus.

Európska komisia si pripomína 15. výročie programu EYE – Erasmus pre mladých podnikateľov. EYE podporuje medzinárodnú spoluprácu, obohacuje podnikateľské zručnosti a podporuje inovácie. Program poskytuje novým a potenciálnym podnikateľom jedinečnú príležitosť na medzinárodné výmeny, ktorých cieľom je premeniť inovatívne nápady na skutočnosť.


Možnosti stáže

Tento výmenný program pomáha najmä budúcim a začínajúcim podnikateľom do 3 rokov podnikania, zaškoliť sa priamo na pracovisku inovatívnej spoločnosti v niektorej z európskych krajín. Životné náklady ako doprava, ubytovanie a strava budú financované pre uchádzačov v dĺžke od 1 do 6 mesiacov vo firme podľa vlastného výberu. Výška mesačného finančného príspevku závisí od vybranej krajiny pobytu, pri európskych krajinách sa pohybuje mesačný príspevok na životné náklady a dopravu v rozmedzí od 600 do 1100 eur.

Čo je možné získať?

  • Platenú stáž vo firme podľa vlastného výberu na 1 až 6 mesiacov.
  • Sieť užitočných kontaktov v zahraničí.
  • Rozvoj podnikateľských zručností vo svojej oblasti.
  • Príležitosti pre obchodnú spoluprácu vo svojom podnikaní.
  • Spoznanie špecifík zahraničného trhu, na ktorý môžete zacieliť svoje podnikanie.

Chceli by ste získať nové nápady a zdokonaliť svoje budúce podnikanie? Uchádzači zo Slovenska a Ukrajiny majú príležitosť využiť túto jedinečnú ponuku. 

Čo je potrebné na prihlásenie?

  • Elektronická prihláška ako „New entrepreneur“ v anglickom jazyku v elektronickom systéme programu.
  • Aktuálny životopis v anglickom jazyku.
  • Jednoduchý podnikateľský plán svojho súčasného alebo budúceho podnikania štandardného formátu vrátane finančného plánu na najbližšie 2 roky podnikania v slovenskom jazyku.


Ako sa zapojiť?

Aktuálne je otvorená priebežná výzva na zapojenie sa do programu. Prihláška do programu sa dá pozrieť a vyplniť TU. Pri prihlasovaní sa do programu Erasmus pre mladých podnikateľov je potrebné vybrať si lokálne kontaktné miesto programu a jedným z týchto miest na Slovensku je portál Camit. 

Ak Vás táto možnosť európskej mobility zaujala a rádi by ste sa zapojili, viac informácií o programe nájdete na: https://camit.sk/sk/erasmus alebo https://www.youtube.com/watch?v=FtLvelrD6UM. Odpovede na vaše otázky a pre rady pri vypĺňaní prihlášky sa môžete obrátiť telefonicky na tel.č. +421 903 507 404 alebo mailom na eye@camit.sk.

Jeden z úspešných príbehov:

Zaujímavé príspevky o programe sú k dispozícii aj na LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/erasmus-for-young-entrepreneurs/

Ivana Tanušková


Najčítanejšie správy
Dobrovoľní hasiči zasahovali aj pri…
16. máj 2024
Staň sa hrdinom a zapoj sa do Týždňa…
15. máj 2024
ZŠ Benkova sa zapojila do projektu Elektroodpad…
13. máj 2024
Pred Priorom odkryli 3600 rokov starý hrob
9. máj 2024