Na dva dni uzavrú cestu v okolí železničného priecestia v Mlynárciach
8. apríl 2024

V stredu a vo štvrtok príde k úplnej uzávierke železničného priecestia na Štúrovej ulici v Mlynárciach. Miestna cesta bude uzavretá od 10. apríla od šiestej ráno do 11. apríla do šiestej večer.

Dôvodom uzávierky je odstránenie nedorobkov železničného priecestia, ktoré je súčasťou cyklotrasy Mlynárce – Diely – Klokočina.

Obchádzka povedie cez Pražskú a Kmeťovu. Vyznačená bude dočasným dopravným značením a dopravným zariadením. Otvorená je už aj Chotárna ulica, takže autá, s výnimkou nákladiakov, budú môcť prejsť aj touto ulicou.

Uzávierka ovplyvní aj premávku autobusov MHD v tejto časti Nitry. Linky 8, 18 a 21 pôjdu medzi zastávkami Rybárska a Pekárne obchádzkou po Pražskej ulici – poza železničnú trať. Na obchádzkovej trase budú zriadené dve dočasné zastávky ako čiastočná náhrada za zastávky Železničná zastávka Mlynárce a Bolečkova. Spoj číslo 22 bude premávať po rovnakej obchádzke ako ostatné odklonené autobusy, nebude však obsluhovať konečnú Rybárska. Šestka z Mlynáriec na Klokočinu bude začínať na dočasnej zastávke na rohu Pražskej a Piešťanskej.

Tomáš Holúbek, hovorca Nitry
ilustračné foto: (RO)


Najčítanejšie správy
MHD, škôlky, klientske centrum, zberné dvory,…
15. december 2023
Od štvrtka bude uzavretá časť Štúrovej ulice
12. december 2023
V decembri sa mení grafikon verejnej dopravy
4. december 2023
Poďte na hokej mestskou hromadnou dopravou
15. november 2023