Praha 13
Bezplatná linka 800 130 000

Fantastický výsledek seniorů ze třináctky

Praha 13
05.05.2024
Občané

Famózního úspěchu dosáhli manželé Jindra a Zdeněk Vodehnalovi, senioři z Prahy 13, na turnaji dvojic Saharský pohár 2024. Mezi 38 týmy nenašli přemožitele a ve finále si poradili s reprezentantkami České republiky, účastnicemi Mistrovství světa v Thajsku v listopadu 2023 a členkami aktuálního reprezentačního výběru, který letos pojede na ME žen ve Španělsku.

Jindra se Zdeňkem věnují pétanque hodně času. Baví je a líbí se jim, že se v něm mohou zlepšovat v každém věku, a dokonce i vyhrávat turnaje. Oba jsou i pravidelnými účastníky Online školy pétanque, kterou za podpory MČ Praha 13 již počtvrté připravilo sdružení Pétanque pro Vás.

Na otázku, co přispělo k tomuto vynikajícímu úspěchu, řekla Jindra: „Pravidelně trénujeme a hodně nám pomohla Online škola pétanque. Díváme se teď na hru úplně jinak. Sledujeme taktiku těch nejlepších, vidíme, jak se chovají, jak přemýšlejí a domlouvají se před každým hodem, a právě týmového ducha a klid jsme dokázali přenést i do zápasů na turnaji.“

Pétanque pro Vás organizuje od roku 2012 pravidelné tréninky pétanque pro seniory na hřištích u Lukáše – Střediska sociálních služeb Prahy 13. Senioři dlouhodobou podporu ze strany radnice MČ Praha 13 splácejí svým narůstajícím zájmem a také sportovními úspěchy, jako například druhým místem na 11.ročníku Zimní Ubuligy v lednu 2024.

V září 2024 proběhne již 12.ročník tradičního turnaje O pohár starosty MČ Praha 13, tradiční vyvrcholení sezóny na hřištích u Lukáše.

 

 

Sdílejte článek