Praha 13
Bezplatná linka 800 130 000

Psí den s Prahou 13

Praha 13
20.05.2024
Nenechte si ujít

Již poosmé se Centrální park Lužiny zaplnil milovníky pejsků s jejich čtyřnohými svěřenci na Psím dnu s Prahou 13. Kromě soutěží, bohaté tomboly se návštěvníci dozvěděli, jak bezpečně cestovat s pejskem, co dělat, když vím o týraném zvířeti, samozřejmě mohli podpořit přítomné útulky, což je hlavní důvod pořádání této úspěšné akce. I když po zahájení mírně poprchávalo, postupně se počasí umoudřilo, a nejen pro pejsky byla naprosto ideální teplota.

V průběhu dne se na jednotlivé soutěže, edukace, ukázku celní zprávy nebo městské policie a zábavu přišlo podívat spousta návštěvníků s nepopsatelnou škálou různých ras i voříšků. Starosta Prahy 13 David Vodrážka každoročně Psí den zahajuje a předává ceny vítězům soutěží. Tradicí Psího dne je účast známých osobností, tentokrát přišli podpořit pomoc útulkům Olga Menzelová, Anna Kadeřávková, která i soutěžila se svými pejsky, Anežka Rusevová, Václav Kopta s manželkou Simonou Vrbickou, TMBK a také Sára Milfajtová, která i zazpívala.

Největší pozornost je vždy u skoku do výšky a dostihů. Většina pejsků považuje soutěže za zábavu, ale jejich majitelé vše dramaticky prožívají.  Letošní rekord za dozoru komisaře České knihy rekordů získala fenka pudla Bonnie s páníčkem Miroslavem Pokorným. Povedlo se jí překonat výšku 103 cm. Přímo na místě si návštěvníci mohli vybrat pejska k adopci nebo přispět na provoz psích útulků, letos se částka vyšplhala na úžasných 45 500 tisíce korun a všem účastníkům patří velké poděkování.

Sdílejte článek