STUDENT AGENCY Dovolená
Sdílejte hotel

Rosa Beach Thalasso & Spa

9/10
9/10

Tunisko, Pevnina, Monastir

Recenze

Eva, pobyt s partnerem/kouříjen 2021

8,6/10

O hotelu

Rosa Beach Thalasso & Spa

Neoficiální popis ubytování

Rosa Beach

Hotel je postavem v tradiční maurském stylu a vybavení hotelu je svěží a jednoduché, což ještě více zaručí váš pocit odpočinku na dovolené.
Centrum města Monastir 3 km od hotelu a je dostupné jak pěšky, tak i pomocí taxi či městské dopravy. Zde si můžete užít nejen posezení v místních restauracích a kavárnách, ale také neomezené možnosti nákupů na místních trzích. Letiště Monastir jen pár minut od hotelu.

PLÁŽ

Pěkná písečná pláž s jemným pískem a velmi pozvolným vstupem do moře se nachází přímo u hotelu. Lehátka a slunečníky zdarma. Plážové osušky za depozit. Bar na pláži k dispozici.

UBYTOVÁNÍ

Standardní pokoj s možností až dvou přistýlek je vybaven centrální klimatizací (dle sezony), koupelnou s vanou nebo sprchou, WC, fénem, telefonem, SAT-TV, trezorem (za poplatek), minibar naplněn po příjezdu (doplnění za poplatek), balkonem nebo terasou. Za příplatek pokoje s výhledem na moře.

STRAVOVÁNÍ

ALL INCLUSIVE -
snídaně, obědy a večeře formou bohatého bufetu, pozdní snídaně, během dne lehký snack, káva a zákusky, tématické večeře, a la carte restaurace (rezervace nutná), alkoholické a nealkoholické rozlévané nápoje místní výroby 24 hodin denně, dle otevíracích časů barů. Během večeře je vyžadován formální oděv.

VYBAVENÍ

Vstupní hala s recepcí, hlavní restaurace, a la carte restaurace, lobby bar, snack bar, maurská kavárna, konferenční místnost, bazén s mořskou vodou i s obyčejnou vodou), tobogány, dětský bazén, vnitřní bazén, Thalasso wellness a spa, fitness, noční klub, wifi v celém areálu zdarma.

AKTIVITY

Animační programy pro děti i dospělé během dne, večerní programy, miniklub, fitness, volejbal, stolní tenis, tenis, šipky, sauna, boccia, lukostřelba. Za poplatek - masáže, parní lázeň, golfové hřiště, vodní sporty na pláži.

Destinace

Stále větší popularitě se těší středně velké letovisko Monastir. Nachází se ve středním Tunisku a disponuje vlastním mezinárodním letištěm. Hotely jsou rozesety po krásných plážích kolem starého města a v této oblasti je kvalitně rozvinutá doprava, včetně vlakového spojení. Větší a rušnější letovisko Sousse je vzdáleno jen 21 kilometrů a je vhodné k výletu. Hlavní památkou starého města je klášter Ribat.

Největší památkou starého města je Ribat, opevněný klášter již z konce 8. století vystavený na obranu proti Křižákům. Hned vedle stojí Velká mešita, která dostává svému jménu jenom významem, neboť vedle Ribatu je malinká. Monastir je rodištěm prvního tuniského prezidenta Habíba Burgiby. Přímo v Monastiru stojí jeho mauzoleum. Zemřel v roce 2000 ve věku 96 let.

Tipy na výlety

Zmiňovali jsme železniční dopravu Métro du Sahel, kterou lze cestovat z Mahdie přes Monastir do Sousse. Všechna tato města tedy můžete obdivovat v dosahu několika desítek minut. Dobrá je i autobusová doprava a přeprava taxíky. Výhodou je nízká cena všech forem dopravy. Monastir stejně jako většina letovisek ve středním Tunisku přímo vybízí k výletům i do vzdálenějšího okolí, hlavně Kairouanu a El Jemu.

Tato stránka je chráněna pomocí Google reCAPTCHA. Platí pravidla ochrany osobních údajů a podmínek společnosti Google.