STUDENT AGENCY Dovolená
Sdílejte hotel

Arabella Beach

Bulharsko, Zlaté Písky a další letoviska severní riviéry, Albena

Recenze

Pro tento hotel nejsou zatím k dispozici žádné recenze od klientů www.dovolena.cz.

O hotelu

Arabella Beach

Neoficiální popis ubytování

Popis hotelu

Umístění

Hotel se nachází v Albeně na pobřeží Černého moře, přímo na písečné pláži (v první linii pobřeží). Hotel je vzdálen cca 40 km od letiště Varna a cca 15 km od města Balčik. K nejbližší autobusové zastávce, ze které se můžete dostat do nedalekých Zlatých písků, je to cca 1 km (křižuje areál letoviska v Albeně) . Před hotelem se nachází krásná široká pláž, v zadní části jsou malebné kopce.

Pláž

Krásná, široká písečná pláž přímo u hotelu (2 lehátka a slunečník na pokoj).

K dispozici pro hosty

Turistická recepce, hlavní restaurace s terasou, lobby bar, bar u bazénu s občerstvením na grilu, plážová knihovna, venkovní bazén. Za poplatek: trezor, plážové osušky,půjčovna aut a kol, směnárna, lázně, masáže, prádelna.

.

Internet

V lobby a na pláži je k dispozici bezplatné WI-FI.

Catering

Balíček all inclusive platí od 7:30 do 23:00. V hlavní restauraci "Arabella Beach": snídaně (7:30-10:00), oběd (12:30-14:30), večeře (18:00-21:00). Kromě toho tematické večery (bulharský, italský a s mořskými plody), speciální menu pro děti. Bar s teplým a studeným občerstvením a zákusky, ovocem a zmrzlinou je otevřen od 15:00 do 17:00. Místní alkoholické a nealkoholické nápoje se podávají v lobby baru (10:00-23:00); bar u bazénu (10:30-17:00) - teplé nápoje od 10:00. Po 23:00 jsou všechny nápoje za příplatek. některé nápoje.

Sportovní a animační program

V hotelu probíhá 6 dní v týdnu sportovní a animační program pro děti i dospělé. Dále večerní show, diskotéky, scénky, červenec a srpen miniklub pro děti, výlety, vodní sporty, plážový volejbal, tenis a stolní tenis, minigolf, jízda na koni, potápění, fotbal , basketbal, posilovna, step aerobik, triktrak, kulečník, kola a rikši, šachy, jízda v kočáře a faetonu; zábavní park; aquapark "Aquamania" 1 800 m od hotelu; lázně "Medica - Albena", lázně v hotelu Ralitsa a "Elements" v hotelu Flamingo Grand.sportovní aktivity, zábavní park,

.

Místní kategorie

****

Podle našeho názoru

Skvělá volba pro rodiny s dětmi díky výhodné poloze hotelu v klidné části Albeny, přímo na pláži. Vřele doporučujeme!


Sezónnost

Hlavní turistická sezóna je v Bulharsku obvykle od poloviny června do poloviny září.

Cena

Základní cena zahrnuje: leteckou dopravu, letištní poplatky, transfery letiště - hotel - letiště, ubytování na 7 nebo 14 nocí, stravu dle popisu ubytování, polsky mluvícího delegáta, pojištění TU Europa - základní varianta (úrazové pojištění a léčebné výlohy, trvalé následky, asistenční služby a pojištění zavazadel).

Základní cena nezahrnuje: fakultativní výlety, jinou stravu než je uvedeno v popisu daného hotelu, nápoje k jídlům (pokud není v popisu hotelu uvedeno jinak), osobní výdaje. Pobytová taxa splatná na místě - 4,2 EUR/osoba/týden (děti do 2 let zdarma).

Důležité! Přečtěte si aktuální informace Covid-19 a cestování a podmínky vstupu do Bulharska.

V souvislosti s Covid-19 mohou být některá hotelová zařízení/atrakce/služby v provozu v omezeném čase nebo mohou být z nabídky vyloučeny.

Jiné

Bulharsko - Obecné informace

Měna
LV - Bulharská Leva. Lze platit kreditními kartami a používat bankomaty. V turistických střediscích lze na některých místech směnit dolary i eura.

Spropitné
Je vhodné nechávat malou částku jako spropitné, zejména řidičům na fakultativních výletech a číšníkům v restauracích. Ocení jej také pokojová služba v hotelech.

Vízum
Čeští občané mohou cestovat do Bulharska na základě platného občanského průkazu.

Čas
+1 hodina oproti času v ČR.

Orientační ceny
Oběd od 10 LV; voda 1,5 l - 1-2 LV; pivo v baru od 1,5-3 LV; káva v kavárně od 1 LV.

Pošta
Poštovní známka na pohlednici stojí 0,35 EUR. Na mnoha místech jsou poštovní schránky, často i v hotelech.

Elektřina
Elektrické napětí 220 V, 50 Hz. Zařízení s českými typy zástrček fungují bez problémů.

Telefony
Telefonní karty lze koupit v obchodech a trafikách v blízkosti veřejných telefonních automatů. Mobilní telefony fungují po celém Bulharsku. Místní hovory jsou levné. Poplatky za roaming v Evropské unii byly od 15. června 2017 zrušeny.

V regionu

Albena
Středisko je ideální pro rodiny s dětmi, nachází se ve velkém areálu obklopeném lesy a zelení. Funguje jako turistické městečko, všechny atrakce jsou tedy k dispozici, bez ohledu na hotel ubytování. Krásná pláž, široká s jemným bílým pískem, nabízí všem zákazníkům lehátka a slunečníky zdarma. Je dost velká na to, aby nebyla nikdy přelidněná a pyšní se oceněním modré vlajky, která svědčí o čistotě vody a pláže. Po celém areálu jezdí turistický vláček, který Vás dostane na každé místo. Je zde rozsáhlá nabídka rekreačních a sportovních zařízení a mnoho atrakcí pro děti. Oblast je doslova pokrytá zelení a zdejší hotely se nacházejí v zahradách obklopených stromy, nebo přímo na pláži. Ideální místo pro rodiny s dětmi, nejlepší na bulharské riviéře.

Zlaté Písky
Úchvatná písečná pláž, která poskytuje neomezenou škálu možnosti pro aktivní strávení Vaší dovolené, skvěle vybavená centra, půjčovny a sportovních objekty. Hotely nenáročné pro jakýkoliv rozpočet a turisté z celé Evropy. Zdejší noční život uspokojí všechny dychtivé tanečního šílenství a prázdninové zábavy.

Slunečné pobřeží
Největší a nejstarší turistické městečko na bulharském pobřeží. Podél 6 -kilometrové pláže se nachází mnoho hotelů a turistických atrakcí. Hotely se specializují na poskytování služeb rodinám s dětmi, mnoho hotelů tedy disponuje četným zařízení pro ty nejmenší. Pláž pozvolna vstupuje do moře a je bezpečná i pro ty, kteří ještě neumějí plavat.

Sozopol
Jedno z nejstarších měst na pobřeží Černého moře. Je uznáváno za hlavní město kultury na pobřeží. Staré Město Vás očaruje svou romantickou atmosférou. Najdete zde úzké uličky a jedinečou architekturu dřevěných domů z 18. stol. Turisté zcela jistě ocení také krásné písčité pláže.

Odlety: Varšava, Katovice, Lodž, Vratislav, Gdaňsk, Poznaň, Krakov, Lublin a Bydhošť. Sraz na letišti u stanoviště CK 2 hodiny před odletem letadla. Aktuální letový řád sledujte na: r.pl/rozklady

Program

Den první
Odlet z Polska. Sraz na letišti u stanoviště CK 2 hodiny před odletem letadla. Aktuální letový řád sledujte na: r.pl/rozklady

Den druhý až předposlední
Čas na odpočinek, opalování, koupání v moři, fakultativní výlety atd.

Den poslední
Vystěhování z hotelu, transfer na letiště a návrat do Polska.

Výlety v okolí

NESSEBAR (1 den)
Autobusový výlet do jednoho z nejkrásnějších měst v Bulharsku, jehož staré město je zapsáno na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Nessebar se nachází na malebném poloostrově, je spojen s pevninou úzkou šíjí. Jedinečnost města spočívá v jeho památkách sahajících až do starověkých dob. Najdeme zde pozůstatky po starobylých Římanech, Řecích, krásné středověké kostely, fragmenty tureckých budov a malé dřevěné domy postavené ve stylu bulharského národního obrození. Na kouzle města se podílí také mnoho taveren a malých restaurací na pobřeží. Tato zvláštní kombinace přírodních krás, malebných památek a jedinečné atmosféry města činí Nessebar jedním z turisty nejnavštěvovanějších míst.
Cena cca 32 EUR bez oběda/cca 37 EUR s obědem.

MYS KALIAKRA A BALČIK (1 den)
Mys Kaliakra - přírodní fenomén přitahující tisíce turistů. Úzký, dvoukilometrový mys, z nějž se rozprostírá dechberoucí výhled na moře. Mezi zdejší zajímavosti patří také pozůstatky římských staveb, stejně jako delfíni často navštěvující nedaleké vody.
Balčik - jedno z nejkrásnějších měst Bulharska. Pro svoji lokalitu na úpatí vápencových skal je nazýváno "Bílým městem Černého moře". Hlavním bodem programu bude prohlídka nábřežního malebného zahradně-palácového komplexu rumunské královny Marie. Lze zde obdivovat například nádherné stavby a rezervaci s kaktusy a růžemi.
Cena cca 32 EUR ze Zlatých Písků a Albeny/cca 47 EUR ze Slunečného pobřeží.

ISTANBUL (1 den)
Autobusový výlet do Istanbulu umístěného u Bosporu - orientálního města se stoletou historií. Program zahrnuje: panoramatickou projížďku evropskou částí města (včetně stanice Orient Express'u, egyptského tržiště, zálivu Zlatý roh a paláce Dolmabahçe) s návštěvou Hipodromu a Modré mešity, průjezd Bosporským mostem do asijské části. Ve volném čase možnost vstupu do Hagia Sophia nebo návštěva tureckého bazaru. Pro dobrovolníky plavba po Bosporu spolu s návštěvou egyptského tržiště.
Cena cca 65 EUR.

RUMUNSKO - (1 den)
Výlet po rumunském pobřeží. Začneme panoramatickou prohlídkou, během které uvidíme ta nejoblíbenější přímořská letoviska Rumunska. Poté cesta do Constanty, prohlídka přístavu, kasina, řecké pravoslavné církve, Velké mešity. V Constantě volný čas (možnost navštívit Archeologické muzeum).
Cena cca 55 EUR.

WARNA - DELFINÁRIUM (1 den)
Nezapomenutelná návštěva největšího delfinária v této části Evropy, během které budeme moci obdivovat výkony trénovaných delfínů - skákání, balanc, tanec a hra s publikem. Skvělá zábava pro děti i dospělé. Po programu prohlídka Varny - druhého největší města Bulharska, známého jako "Perla Černého moře".
Cena cca 25 EUR ze Zlatých Písků/40-45 EUR ze Slunečného pobřeží.

BALČIK A BULHARSKÝ VEČER (1 den)
Autobusový výlet do Balčiku - jednoho z nejpůvabnějších měst Bulharska. Pro svoji lokalitu na úpatí vápencových skal je nazýváno "Bílým městem Černého moře". Hlavním bodem programu bude prohlídka nábřežního malebného zahradně-palácového komplexu rumunské královny Marie. Lze zde obdivovat například nádherné stavby a rezervaci s kaktusy a růžemi.
Chcete-li se dobře bavit, tak pouze v horkém, balkánském stylu. Budete mít možnost se o tom přesvědčit během účasti v jedinečném bulharském večeru. Ten se bude konat v krásně zařízené lidové restauraci. Nenechte si ujít speciality místní kuchyně a typické bulharské nápoje - víno a rakiji. Na programu večera je mnoho atrakcí, například představení.
Cena cca 45 EUR.

SOFIA - RILSKÝ MONASTÝR - PETRIČ (2 dny)
Časně ráno odjezd do hlavního města Bulharska - Sofie. Panoramatická prohlídka města, během které uvidíme nejdůležitější atrakce města. Prohlídka bude pokračovat v centru Sofie, kde navštívíme cerkev Sv. Alexandra Něvského z konce devatenáctého a počátku dvacátého století - oběd a volný čas. Pozdním odpolednem cesta do Rilského monastýru - večeře a nocleh v areálu monastýru. Po snídani - ranní bohoslužba, po níž navštívíme monastýr. Poté doprava do města Petrič, kde navštívíme dům-muzeum baby Wangy, bylinářky proslulé pro své předpovědní schopnosti. Dalším místem návštěvy je město Rupite s hrobkou Wangy. Poslední zastávkou bude starobylé město Melnik, který získal popularitu výrobou kvalitního vína. Na místě také večeře. Návrat do Varny.
Cena cca 125 EUR/osoba.

PLAVBA LODÍ COLUMBUS - (1/2 dne)
Doprava autobusem do Varny, kde přestoupíme na loď "Columbus". Výlet lodí podél varenského pobřeží, během nějž bude možné se převléci do středověkých kostýmů a seznámit se se starým způsobem navigace. Na lodi lehké občerstvení a nápoje, bude rovněž organizována zábava a tematické her. Návrat do Zlatých Písků.
Cena cca 37 EUR/osoba.

PIRÁTSKÁ PARTY - (1/2 dne)
Plavba pirátskou lodí, možnost převlečení do dobových kostýmů, velké námořní bitva mezi dvěma loděmi; Během plavby lehké občerstvení a nápoje, hry a zábava.
Cena cca 36 EUR.

DUNAJ A SILISTRA - (1/2 dne)
Trasa výletu vede přes krásnou a panenskou planinnou oblast Dobrudža. Navštívíme etnografický komplex Alfatar, který zajímavým způsobem prezentuje místní hospodářství a typické pro pohraniční oblast zvyky a tradice. Tady také budeme mít možnost ochutnat slavnou meruňkovou Rakii. Poté navštívíme kostel Sv. Trojice s unikátní sbírkou ikon. Naše cesta dále povede do Silistry, kde ochutnáme pokrmy a nápoje bulharské kuchyně. Navíc - folklorní program. Posledním bodem programu bude plavba po Dunaji.
Cena cca 50 EUR/osoba.

PROVINCIE SHUMEN - (1/2 dne)
Výlet, během nějž budeme mít příležitost poznat folkloristickou a historickou část Bulharska. První zastávkou bude největší hřebčín v zemi "Kabiuk" - jsou zde pořádány ukázky různých ras koní. Navíc - možnost projížděk na koních. Poté cesta do města Preslav, který byl ve své době významným politickým centrem prvního bulharského státu. Prohlédneme si zde ruiny Kruhové cerkve (nazývané také Zlatou), příkladu starobulharské architektury z počátku X. století. Navštívíme etnografický dům, kde také sníme oběd, ochutnáme místní víno a prohlédneme si ukázky místních tradičních řemesel.
Cena cca 45 EUR/osoba.

VELIKO TARNOVO - (1/2 dne)
Veliko Tarnovo - historické hlavní město Bulharska, která si stále zachovala vzhled půvabného městečka. Program zahrnuje: návštěvu starého města, tyčící se nad ním renovované tvrzi Carevec - bývalého sídla bulharských carů. Volný čas. Doprava do dokonale zachovalé šlechtické (bojarské) vesnice - Arbanasi.
Cena cca 46 EUR/osoba z Albeny.

JEEP SAFARI - (1/2 dne)
Výlet zajišťuje pořádnou dávku adrenalinu, skvělá zábava pro celou rodinu. Odjezd z hotelu kolem 9- 10 hodiny v džípech s pohonem 4x4 do balkánských hor. Jízda džípem po nerovném terénu, lesních cestách a kopcích.
Cena cca 27 EUR/osoba.

Upozornění! Nabízené výlety se pořádají s výjezdem jak ze Zlatých Písků, tak i z Albeny a Slunečného pobřeží. Programy a ceny se tedy liší vzhledem k různé vzdálenosti mezi těmito středisky a nabízenými atrakcemi. Výše uvedené popisy fakultativních výletů jsou pouze informační a nepředstavují obchodní nabídku. Nemůžeme proto zaručit, že budou všechny realizovány. Úplný seznam fakultativních výletů i s aktuálními cenami je dostupný u našich delegátů. Výlety jsou komentovány v polském jazyce (při dosažení minimálního počtu účastníků 15 osob) nebo jazyce anglickém. Jejich organizátorem není CK, ale místní kancelář, která ručí za kvalitu služeb a sestavuje jejich program, ceny a termíny odjezdů. Delegát je pouze zprostředkovatelem fakultativních výletů. Není možnost platby kreditní kartou.

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

Tato stránka je chráněna pomocí Google reCAPTCHA. Platí pravidla ochrany osobních údajů a podmínek společnosti Google.