STUDENT AGENCY Dovolená
Sdílejte hotel

Jaz Aquaviva

7/10
7/10

Egypt, Hurghada a okolí, Makadi Bay

Recenze

David, pobyt s rodinouprosinec 2021

7,3/10

O hotelu

Jaz Aquaviva

Neoficiální popis ubytování

Popis hotelu

Umístění

Klasický, ale zároveň také moderní hotel Jaz Aquaviva s největším aquaparkem v Egyptě! Hotel byl postaven v roce 2015, skládá se z hlavní budovy a čtyř 2-3podlažních budov. Hotel Jaz Aquaviva se nachází cca 30 km od letiště v Hurghadě.

Pláž

Hotelová písečná pláž. Pozvolný sestup do moře, dál je korálový útes, cca 3 km od hotelu, bezplatný dojezd hotelovým autobusem. Slunečníky, lehátka a plážové osušky - zdarma. 2x denně jezdí do Hurghady hotelový autobus (za poplatek).

K dispozici pro hosty

Recepce 24h, výtah, prostorná lobby, 3 hlavní bazény (jeden na střeše pouze pro dospělé), 2 dětské bazény, aquapark Makadi s 50 skluzavkami pro dospělé a pro děti, multifunkční hřiště, 4 bary (bar u bazénu, bar na pláži, lobby bar, viva bar), 6 restaurací a'la carte (asijská, orientální, italská, středomořská, indická, Jaz Makadina a Le Grill), shisha koutek (za příplatek), směnárna, bankomat, posilovna, wellness, kadeřnictví, obchody suvenýry, jízda na koni a na velbloudech, prádelna, salon krásy.

Internet

Wi-Fi připojení k internetu - zdarma (150 MB/pobyt).

Catering

All Inclusive: snídaně (07:00-10:00), oběd (12:30-14:00), večeře (18:00-21:30). Pozdní snídaně (10:30-12:00), zmrzlina (16:00-17:00), občerstvení (12:00-15:30). 1x za pobyt lze navštívit restauraci a'la carte - BBQ Style Food & Paprika (nutná dřívější rezervace). Nápoje jsou k dispozici v hodinách od 09:00-00:00.

Sportovní a animační program

Aquapark Makadi s 50 skluzavkami, posilovna, multifunkční hřiště, stolní tenis, dětské hřiště, miniklub. Za poplatek: šipky, herna, vodní sporty na pláži, golfové hřiště vedle hotelu, wellness centrum (sauna, parní lázně, vířivka, masáže, kosmetické procedury).

Webové stránky

http://www.jaz.travel/hurghada/madinat-makadi/hotels/jaz-aquaviva.aspx

Místní kategorie

*****

Podle našeho názoru

Skvělá nabídka pro rodiny s dětmi! Aquapark, který má 50 skluzavek a širokou škálu atrakcí, to je jen zlomek toho, co hotel Jaz Aquaviva může nabídnout!


Program


Den první
Sraz na letišti 2 hodiny před plánovaným odletem u stanoviště CK.

Den druhý až předposlední
Čas na odpočinek, koupání v moři a opalování nebo využití fakultativních výletů atd.


Den poslední
Vystěhování z hotelu, transfer na letiště, návrat do ČR .

Cena

Základní cena zahrnuje: přelet letadlem, letištní poplatky, transfery: letiště - hotel - letiště, ubytování v hotelu: 7,10,11 nebo 14 nocí, stravování dle popisu ubytování, služby českého delegáta v místě dovolené.

Základní cena nezahrnuje: egyptské vízum (platí se na letišti ve výši cca 25 USD/os.), fakultativní výlety, jídla, která nejsou uvedena v popisu hotelů, nápoje k jídlu (pokud není uvedeno jinak v popisu hotelů) a další osobní výdaje.

Víza

Vízum

Každý cestující musí mít cestovní pas platný nejméně 6 měsíců od data odjezdu z Egypta. Vízum lze získat při překročení egyptských hranic (na letišti). Vízum je platné 30 dnů, je vyznačeno razítkem v cestovním pase a stojí 25 USD/os. Pro cestující s jiným než českým či polským občanstvím můžou platit jiné podmínky vstupu.

Upozornění k programu

EGYPT HURGHADA - základní informace


Měna
EGP - Egyptská libra. 1 USD = cca 30,7 EGP; 1 EUR = cca 33,6 EGP. Doporučujeme vzít s sebou eura nebo dolary (nejsou akceptované bankovky vydané před rokem 2000). Peníze lze vyměnit v mnoha směnárnách v hotelech nebo v bankách. Je nutné mít s sebou alespoň část financí v hotovosti, protože placení kreditní kartou a použití bankomatů může být někdy obtížné.


Spropitné (bakšiš)
V arabských zemích je zvykem věnovat malé částky jako spropitné. Výdělky v Egyptě jsou nízké, a proto spropitné je často velkou finanční pomocí. Platí to zejména pro řidiče během fakultativních výletů, pro číšníky v restauracích, ale jsou také obvyklé v hotelech pro úklidový personál.


Vízum
Každý cestující musí mít cestovní pas platný nejméně 6 měsíců od data odjezdu z Egypta.
Občané ČR získají vízum při překročení egyptských hranic (na letišti). Vízum je platné 30 dnů, je vyznačeno razítkem v cestovním pase a stojí 25 USD/os.


Čas
V zimním období + 1 hodina oproti polskému času, v létě stejný čas jako v ČR.


Orientační ceny
Oběd v restauraci od 70 EGP; 1 l vody 10 EGP; pivo v baru od 20 EGP; káva v kavárně od 20 EGP. V arabských zemích je zvykem smlouvání, zvlášť u větších nákupů nebo koupi suvenýrů. Je však důležité dodržovat určitá pravidla: nikdy nenabízejte cenu, kterou nejste schopni zaplatit a při nakupování nespěchejte. V mnoha historických budovách jsou zavedeny poplatky za fotografování, které mohou být od 70 až do 400 EGP. Informujte se prosím u průvodce během jednotlivých výletů.


Pošta
Známka na pohled do ČR stojí 8 EGP. Cena je úředně stanovena. Při koupi známky je třeba upozornit, že je to do ČR.


Elektřina
Elektrické napětí je 220 V, 50 Hz. Spotřebiče s polskými zástrčkami fungují bez problémů.


Telefony
Mobilní telefony fungují jak v turistických lokalitách, tak i ve městech. Místní hovory jsou levné, volání do zahraničí je však mnohem dražší. Ověřte si před odjezdem, zda máte aktivován roaming a informujte se u svého operátora na ceny vámi používaného tarifu.


Oblast


Hurghada
Nejoblíbenější letovisko u Rudého moře, které je kombinací širokých písečných pláží, modrého moře a garancí slunečného počasí. Z malé rybářské vesnice vyrostla oáza slunce a čistého moře táhnoucího se na míle daleko - nyní se turistická zóna rozprostírá cca 40 km podél pobřeží! Je to jedno z mála letovisek, kde se většina hotelů nachází přímo u pláže a láká milovníky odpočinku u moře. Díky blízkosti divů starověkého světa, jako je např. Luxor s Údolím králů nebo Kom Ombo, je také fantastickým výchozím bodem pro poznávací výlety. Milovníci vodních sportů zde také najdou spoustu atrakcí - mnoho potápěčských a kitesurfingových center umístěných v hotelech nabízí aktivní odpočinek.


Odlety z: Prahy. Sraz na letišti, u stanoviště CK 2 hodiny před plánovaným odletem letadla.

Tato stránka je chráněna pomocí Google reCAPTCHA. Platí pravidla ochrany osobních údajů a podmínek společnosti Google.