STUDENT AGENCY Dovolená
Sdílejte hotel

Helya Beach & Spa

7/10
7/10

Tunisko, Pevnina, Monastir

Recenze

Alex, pobyt s partnerem/koučervenec 2019

8,6/10
Radka, sám/azáří 2018

6/10
Silvia n., pobyt s rodinoučervenec 2018

Hotel by potreboval lepsi vybaveni ale jinak to slo .Piti bilo preslazene takze se to nedalo pit museli jsme si to redit vodou pak se to dalo pit .Okoli bilo ciste a more krasne ciste sem tam meduzy ale to je asi vsud

6,5/10
Petra , pobyt s partnerem/kouříjen 2017

8,1/10
Lenka, pobyt s rodinousrpen 2014

Na vlastní nebezpečí!!!!!!

5,5/10
Markéta, pobyt s rodinoučervenec 2014

6,9/10
michal, pobyt s rodinoučervenec 2014

6,8/10
Iva, pobyt s přátelisrpen 2014

Krásné moře, skvělé koupání, ubytování odpovídající ceně.

6,3/10
Kateřina, pobyt s rodinousrpen 2014

Hotel i okolí hotelu pěkné pláž i bazény čisté ale vedení hotelu nejhorší co jsem zažila..Nelíbilo se mi také organizace zájezdu hotel leží naproti přes silnici od letiště a mnozí musely jet na letiště vzálené 2hodiny cesty a někteří až skoro 4 hodiny cesty daleko

5,6/10
Veronika, pobyt s partnerem/koučervenec 2014

Tuto dovolenou doporučuji spíš bezdětným párům. Letěli jsme z Prahy do Tunisu a poté jsme ještě jeli 3h autobusem do Monastiru. Cestou žádná přestávka. Pro děti nevhodné nápoje - přeslazené napodobeniny coly, fanty a spritu. Voda není pitná, takže jsme dostávali 1,5 l láhev vody (na 1 pokoj), kterou jsme používali na čištění zubů a pití v noci. Přes den jsme měli stále žízeň, jelikož jsou na nápoje stále fronty a vśe dávají do malých kelímků. Kupovali jsme si vodu v plážovém baru, který není v all inclusive (pouze bar v hotelové hale, u bazénu a v době snidaně/obědu/večeře v restauraci). Strava dobrá, ale na vše stále fronty - na talíře, jídlo, nápoje, melouny a nékdy i na stůl. Vše záleží na obsazenosti hotelu. Jeden većer byly boje o hranolky, lidé si vytrhávali i talíře z ruky. Poté odjeli vśichni hosté z Ruska, kterým krachla cestovka, a v restauraci vše probíhalo v klidu. Dovolenou jsme si užili, přestože vše neodpovídalo oficiálnímu popisu. Očekávejte průměr, žádný luxus.

5,6/10
Dan, pobyt s partnerem/koučervenec 2014

Doporučuji, ovšem né po dobu Ramadánu. Jsou celý den unavení, jídlo bez chuti a zápachu. Ale my jsme tam byli hned po skončení Ramadánu a první den to nebylo úplně skvělé, ale pak si rychle napravili reputaci. Až na strašně sladké limonády tam šlo konzumovat úplně vše. Jediné co nás trochu zklamalo, byl výběr ovoce (meloun žlutý a meloun vodní, nic jiného). Ale jinak vše v naprostém pořádku. Obzvlášť bych chtěl pochválit našeho delegáta Naoufela, který byl nesmírně ochotný a přátelský. Kdo si dokáže odmyslet ty nevhodně se chovající rusáky (ne všichni, ale většina), tak si dovolenou užije velmi. Doporučuji!

7,5/10
Blažkovi, pobyt s partnerem/koučervenec 2014

Byli jsme velmi mile překvapeni hotelem, pláží a všeobecnou čistotou na našem hotelu. Pláže krásné, moře čisté a průzračné, ale jsou tam hodně medúzy. Mrzelo nás, že každý den a několikrát za sebou stále nabízí a nutí výlety. Na velbloudy, pirátská loď atd...... což né každý ocení. Nechápou, že si chcete jen odpočinout a nic nedělat. Jinak suprová dovolená a můžeme jen doporučit.

7,1/10
Dana, pobyt s rodinoučervenec 2014

Krásná dovolená, ale příští rok jinam.

7,4/10
Kamila, pobyt s partnerem/koučervenec 2014

6,5/10
Miloš, pobyt s partnerem/koučervenec 2014

Za dobré peníze dostačující hotel

7,5/10
Václav, pobyt s partnerem/kouzáří 2011

Dovolená pro rodinu v klidném a příjemném prostředí.

7/10
Ivana, pobyt s partnerem/kousrpen 2011

Jelikož nebyly k dispozici žádné recenze,tak jsme nevěděli o hotelu skoro nic.Proto jsme byli mile překvapeni celým hotelovým komplexem.Všude bylo čisto,jídlo dobré a dostatek,pláž s bílým pískem,moře čisté.Personál ochotný a milý.Klienti převládali Poláci a Slováci.Čechů málo.Rus ani jeden.

7/10

O hotelu

Helya Beach & Spa

Neoficiální popis ubytování

Helya Beach & Resort

Elegantně zařízený, romantický hotel Helya Beach se nachází přímo na pěkné písčité pláži pouze 9 km od oblíbeného turistického centra Monastir, které je známé svým zachovalým muslimským opevněním Ribat. Do Monastiru se pohodlně dostanete místni dopravou či taxi. Nákupní možnosti jsou v bezprostřední blízkosti ubytování. Velkou výhodou tohoto hotelu je krátký transfer, vzdálenost od mezinárodního letiště Monastir je 1 km.


PLÁŽ

Široká, písčitá pláž s jemným pískem a velmi pozvolným vstupem do moře. Lehátka, slunečníky a matrace zdarma. Plážové osušky za depozit.

UBYTOVÁNÍ

Dvoulůžkové pokoje s výhledem do zahrady s možností 1 přistýlky jsou vybaveny centrální klimatizací (dle sezony), minibarem (voda a perlivá voda při příjezdu), koupelnou se sprchou nebo vanou, WC, telefonem, LCD SAT / TV, balkonem.

Za příplatek pokoje s výhledem na moře.

Rodinné pokoje (4 lůžka, 1 pokoj) mají stejné vybavení jako pokoje dvoulůžkové. Jsou prostornější.

Na vyžádání rodinné pokoje Superior se 2 oddělenými místnostmi.

STRAVOVÁNÍ

ALL INCLUSIVE 24 hodin - snídaně, lehké pozdní snídaně, obědy a večeře formou bufetu, půlnoční snack, dětský bufet, odpolední snack (káva, čaj, zmrzlina, palačinky, pizza, ovoce, smoothies), neomezené množství vybraných místních, rozlévaných alkoholických a nealkoholických nápojů dle otevírací doby barů. Alkoholické nápoje 10 - 24:00. Nealkohlické nápoji 24h.

VYBAVENÍ

Vstupní hala s recepcí, hlavní restaurace, a´la carte restaurace (orientální, středomořská - nutná rezervace, orientální za poplatek), restaurace na pláži (za poplatek), 4 bary, obchod se suvenýry, maurská kavárna (za poplatek), 2 bazény z toho 1 se skluzavkami a tobogány, dětský bazén, vnitřní bazén, fitness, lázně, hamam, bezplatné Wi-Fi ve veřejných prostorách, konferenční místnost.

AKTIVITY

Animační programy pro děti i dospělé během dne, večerní programy, miniklub, mini disco, tenisové kurty (osvětlení a vybavení za poplatek), stolní tenis, mini fotbal, mini basketbal, mini golf, volejbal. Lázeňské procedury, vodní sporty, kulečník a šipky za poplatek.

Destinace

Stále větší popularitě se těší středně velké letovisko Monastir. Nachází se ve středním Tunisku a disponuje vlastním mezinárodním letištěm. Hotely jsou rozesety po krásných plážích kolem starého města a v této oblasti je kvalitně rozvinutá doprava, včetně vlakového spojení. Větší a rušnější letovisko Sousse je vzdáleno jen 21 kilometrů a je vhodné k výletu. Hlavní památkou starého města je klášter Ribat.

Největší památkou starého města je Ribat, opevněný klášter již z konce 8. století vystavený na obranu proti Křižákům. Hned vedle stojí Velká mešita, která dostává svému jménu jenom významem, neboť vedle Ribatu je malinká. Monastir je rodištěm prvního tuniského prezidenta Habíba Burgiby. Přímo v Monastiru stojí jeho mauzoleum. Zemřel v roce 2000 ve věku 96 let.

Tipy na výlety

Zmiňovali jsme železniční dopravu Métro du Sahel, kterou lze cestovat z Mahdie přes Monastir do Sousse. Všechna tato města tedy můžete obdivovat v dosahu několika desítek minut. Dobrá je i autobusová doprava a přeprava taxíky. Výhodou je nízká cena všech forem dopravy. Monastir stejně jako většina letovisek ve středním Tunisku přímo vybízí k výletům i do vzdálenějšího okolí, hlavně Kairouanu a El Jemu.

Tato stránka je chráněna pomocí Google reCAPTCHA. Platí pravidla ochrany osobních údajů a podmínek společnosti Google.