STUDENT AGENCY Dovolená
Sdílejte hotel

Nikos

Recenze

Pro tento hotel nejsou zatím k dispozici žádné recenze od klientů www.dovolena.cz.

O hotelu

Nikos

Neoficiální popis ubytování

O ubytování

Písečná pláž s oblázky a tradiční pekárna doslova na dosah ruky, co víc si na dovolené přát? Klidný rodinný dům Nikos doporučujeme všem, kteří touží po odpočinku v příjemném prostředí Nové Vrasny.

Poloha a popis ubytování

Útulný dům je od písečné/oblázkové pláže vzdálen, jen co by oblázkem dohodil - pouhých 150 m. Prostorná studia se nachází ve zvýšeném přízemí a v prvním patře domu. Tradiční pekárnu a supermarket máte přímo naproti domu.

Studia

Nikos disponuje dvoulůžkovými studii, ve kterých je možné připravit navíc i dvě přistýlky (patrová postel). Každé studio je vybaveno kuchyňským koutem se základním vybavením, lednicí a vařičem. Samozřejmostí je TV i vlastní koupelna s WC. Jistě oceníte i zahradním nábytkem vybavený balkon, který náleží ke každému studiu.

Služby

Všechny apartmány a studia v naší nabídce nabízí možnost bezplatného Wi-Fi připojení, za poplatek (cca 5 euro/den) pak můžete využívat digitální klimatizaci. Většina pláží je veřejná, lehátka a slunečníky jsou pronajímány za poplatek (cca 6 euro/den), případně za jiných podmínek (například výměnou za konzumaci). Každý den je vám k dispozici česky mluvící delegát.

Stravování

Základní nabídka pro Vrasnu je bez stravování. Díky blízkosti místních pekáren, supermarketu a trhu si jídlo zajistíte jednoduše sami. Pokud se však rozhodnete odpočinout si na dovolené od vaření, je možné si objednat zájezd se snídaní, nebo polopenzí a využít naší partnerské restaurace Taverna Meltemi. Řecká taverna, kde oceníte skvělou kuchyni i výhodnou lokaci. Najdete ji přímo v centru Nové Vrasny u pláže, od našich domů vzdálenou do cca 350 metrů. Pokud by jste si zakoupili zájezd bez stravování a po příjezdu do Vrasny zjistili, že máte zájem o snídaně, hlavní jídlo nebo polopenzi, nabízíme Vám skvělou možnost dokoupení jednotlivých stravenek přímo u delegátky.

Destinace

Historická vesnička a zároveň oblíbené letovisko Vrasna se nachází v úplném srdci Strimonského zálivu. Ten funguje jako spojnice mezi poloostrovem Chalkidiki a pevninskou částí Řecka. Je rozdělena na tři části - ta nejstarší, Stará (někdy také Horní) Vrasna, je pevně usazena na úpatí hory Kerdilion. Novější části letoviska, Paralia (Pobřežní) Vrasna a Nea (Nová) Vrasna, leží na pobřeží. Naše domy najdete jak v poslední jmenované části Nea Vrasna, tak i v Paralia Vrasna.

Historie oblasti sahá až do antických dob. Hmatatelné důkazy o její slávě najdete v rámci archeologického naleziště v nedaleké Amfipoli. Právě tam se postupně odkrývá nejrozsáhlejší antická královská hrobka přibližně ze 4. století př. n. l.

Čirou radost vám ve Vrasně přinesou široké, nepřelidněné a kilometry dlouhé pláže s jemným pískem i oblázky. Čistotu pláží i moře potvrzuje ocenění "Modrá vlajka", kterým se pyšní nejen Vrasna, ale i další lokace v okolí Strimonského zálivu. Teplota moře je velmi příjemná od května až do října.

Při procházce na přímořské promenádě si můžete vybrat z velkého množství taveren, restaurací, kaváren i barů. Najdete tu i nezbytné obchody se suvenýry a stánky se zmrzlinou. V kalendáři si označte "pondělí", kdy se mezi Novou Vrasnou a Asprovaltou konají místní trhy. Prodejci na nich, kromě výborného ovoce a zeleniny, nabízí i čerstvé ryby.

Synonymem pro klid je Paralia Vrasna. Ta se nachází mezi Nea Vrasnou a Stavrosem a je tak stranou od veškerého ruchu. A právě klid je důvodem, proč se do Paralie Vrasny klienti rádi vracejí. I zde najdete široké pláže a vše, co byste během dovolené mohli potřebovat - obchody, taverny, občerstvení přímo u pláže.

Budete-li chtít vedle odpočinku na pláži i trochu poznání, doporučujeme výlet do vedlejších městeček Stavros nebo Asprovalty. Hravě se tam dostanete pěšky, na kole nebo mopedu. Dobrou volbou jsou i naše fakultativní výlety, na kterých vám bude dělat společnost český nebo slovenský průvodce. Aktuální nabídku fakultativních výletů zvěřejníme před zahajením sezóny.

Vrasna je díky klidné a pohostinné atmosféře vyhledávaným letoviskem, které se opouští jen velmi těžko. Za jejím půvabem stojí vedle okouzlujícího prostředí také místní obyvatelé. I letos vám na začátku i konci sezóny nabízíme oblíbené prodloužené zájezdy na 19-21 dní.

Tato stránka je chráněna pomocí Google reCAPTCHA. Platí pravidla ochrany osobních údajů a podmínek společnosti Google.