STUDENT AGENCY Dovolená
Sdílejte hotel

El Malikia Resort Abu Dabbab

7/10
7/10

Egypt, Marsa Alam

Recenze

Pavel, pobyt s partnerem/koubřezen 2024

Byli jsme tam opět po 5 letech a stále vše skvěle nebudu měnit

7,8/10
Adolf, pobyt s partnerem/koulistopad 2023

Perfektní šnorchlování!!!

7,1/10
Otakar, pobyt s partnerem/kouříjen 2023

7,1/10
Alzbeta, pobyt s rodinouduben 2022

Hotel a ubytovani je nic moc, ale pokud jedete kvuli mori, podmorskemu zivotu a plazi, je tento hotel a jeho poloha idealni!

5,2/10
Jana, pobyt s partnerem/koukvěten 2021

Vše dle očekávání jako vždy příjemné, proto jsem se do Egypta vrátila již po osmé. Jen mě překvapil neochotný arogantní delegát

6,5/10
Lucie , pobyt s partnerem/kouleden 2020

8,1/10
Marek, pobyt s rodinouleden 2020

Lůza, děs a bída. Když narazíte na slušné reference, tak buď staré, nebo od tetičky co byla v 70-tých letech v Bulharsku, či v osmdesátkách na Mácháči. Objektivně slabší 3hvězda....již nikdy

3,7/10
Andulein a Petr, pobyt s partnerem/kouříjen 2019

9,6/10
Oto, pobyt s partnerem/kouříjen 2019

Nezapomenutelná dovolená. Krásný hotel, dobře situovaný, celý areál otočený k moři a na sever takže pokoj i balkon byl celý den ve stínu což bylo i začátkem října velkým plusem. Velký pokoj z krásným výhledem na moře, vybavení starší ale bezchybné, obrovská a velice pohodlná postel, na pokoji lednice, trezor... každý den balená voda a když oceníte uklizeče tak Vám denně vyzdobí postel a doplní kafe, cukr a čaj k varné konvici. Jídelna vždycky perfektně připravena, vyzdobena, bez front, velice slušný výběr chutných jídel a nápojů, ovoce zeleniny i skvělých zákusků. Pláž nádherná, denně čisté osušky, v době naší dovolené jsme neměli problém si najít slunečník. Bar na pláži super, vždy se najde místo na sezení a je tam i jídelna kde se dá i obědvat. Vstup do moře pozvolný, žádný přiliv a odliv, žádné molo. Po obou stranách dlouhé pláže nádherný korálový útes plný života, a uprostřed morské želvy. Šnorchlování i pro úplného začátečníka naprosto nezapomenutelný zážitek. Bazén i okolí pěkné, nevyužili jsme, večer krásně osvětlené - příjemná procházka. Veškerý personál velice vstřícní. Organizace i delegát od Blue Style bylo nejlepší co jsem zatím zažil. Hosté jsou převážně Češi takže se všude domluvíte česky, a chování našich krajanů je pro nás určitě příjemnější než chování jiných národů, nebudu jmenovat. Na dovolenou s manželkou jezdím pravidelně a destinace střídáme, toto byl první hotel do kterého se chceme určitě vrátit a to předešlé dovolené byli super.

9,7/10
Honza, pobyt s rodinouříjen 2019

jedna z mála destinací kde je písek až do moře - vůbec nepotřebujete boty do vody

8/10
Naďa, pobyt s partnerem/kouříjen 2019

Hotel není vhodný pro pobyt s dětmi (nebo osoby) vyžadujícími perfektní čistotu hotelu (jedná se o turisty se zdravotními problémy, kteří se přijíždí léčit k moři). Velký problém se zapáchajícími odtoky v koupelně. Pokoje jsou vybaveny zastaralým nábytkem, často poškozeným, vybavení varnou konvicí, kávou, čajem a cukrem a hrnky na uvedené nápoje nebylo vůbec, u vchodových dveří byla velmi poškozena vnitřní "závora", klimatizace velice hlučná. Po opakovaných stížnostech na recepci bylo doplněno a opraveno. Hotel bychom doporučili hlavně pro rozlehlost bazénu a blízkosti pláže u moře. Chválíme proutěné zástěny proti větru na pláži. Restaurace na pláži a podávání obědů zde bylo na velmi nízké hygienické úrovni. Večeře v hotelu byla většinou turistů navštívena v krátkých kalhotech a tričkách. Slušelo by se v 5 hvězdičkovém hotelu, aby pánové při cházeli na večeři v dlouhých kalhotech. Hotel za uvedených podmínek ztrácí na hodnocení 5 hvězdiček. Bohužel tato skutečnost snižuje úroveň hotelu.

5,1/10
Franta, pobyt s přáteliduben 2019

Velký resort, dobré jídlo a velký výběr, snadný vstup do moře (písčitá pláž), dobré i pro šnorchlování - útes a želvy, zátoka chrání před vlnami a větrem.

7,3/10
František, pobyt s partnerem/koučervenec 2019

6,8/10
Viktor, pobyt s partnerem/koučervenec 2019

6,3/10
Milena , pobyt s partnerem/koučerven 2019

9,9/10
josef, pobyt s partnerem/kouduben 2019

7,8/10
Ali + Kaja, pobyt s partnerem/kouduben 2019

Hezký pobyt, který ale denně narušoval nevhodným až urážejícím chováním arabský animátor.

7,1/10
Michaela, pobyt s partnerem/kouduben 2019

6/10
Iva, pobyt s přátelibřezen 2019

7,6/10
Lucie, pobyt s přáteliúnor 2019

8/10
Karin, pobyt s rodinouleden 2019

8/10
Vlastimil, pobyt s partnerem/kouříjen 2018

Maximální spokojenost,dá li zdraví a čas,rád se vrátíme

8,9/10
Marcela, pobyt s rodinouříjen 2018

Úžasná dovolená bez výhrad

7,6/10
Sylva, pobyt s rodinouzáří 2018

Tento hotel mohu všem jen a jen doporučit!!!!!

9,2/10
Kateřina, pobyt s rodinouzáří 2018

Dovolená na tomto místě neměla jedinou chybu, všichni jsme si ji užili, máme spoustu nádherných zážitků a určitě se sem ještě vrátíme.

8,4/10
Jaroslav, pobyt s rodinoučervenec 2018

9,1/10
Jitka, pobyt s přáteličerven 2018

Protože jsme jeli do Egypta kvůli moři a potápění, tak jsem byla s dovolenou spokojená, ale služby hotelu jsou velmi špatné. Zřejmě hřeší na krásnou pláž. V Marsa Alam jsem již po několikáté, tak mohu srovnávat. Shrnuji, nejlepší pláž a nejhorší hotel.

5,8/10
Adam, pobyt s rodinoučerven 2018

Až na šílenou pořadatelskou cestovní kancelář, která nás s přítelkyní okradla na vízu o 20$ a jejich neskutečné aroganci a neaktivitě co se týče výletů atp., to byla moc hezká dovolená a hotel rozhodně doporučujeme. Hezčí pláž v Marsa Alam nenajdete, potápění krásné. Ale cestovka nám náš zážitek hned po příletu velmi zhnusila.

8/10
Libor, pobyt s partnerem/koukvěten 2018

Hotel velmi pěkný, bohužel je vidět, že se moc neinvestuje do oprav. Rozbité chodníky, stěny atd... Oběd a snídaně v hotelu nic moc... večeře byly skvělé. Pláž naprosto úžasná a potápění nejhezčí které jsem zažil. Animační program nic moc a večer chyběla taneční zábava. Hotel Hilton měl párty pořád... Všem doporučuji.

8,7/10
František Adolf, pobyt s partnerem/koubřezen 2018

Výborný resort, jeden z nejlepších v Egyptě. Znám i více "hogo fogo", ale fakt doporučuji.

8,8/10
Marek, pobyt s rodinouúnor 2018

Jinak vše dobré. Letiště Marsa Alam je malé, ale OK, za 25USD vám dají víza na místě. Autobusem cca 30minut do hotelu. Resort ve zkratce - čistý hotel, ochotný personál a dobrá restaurace s velkým výběrem kvalitního jídla. Ovšem, potkali jsme hnidopichy, kterým to nebylo dost :-) Ať jdou prudit vedle :-) Malý bakšiš místním se vyplatí v celé řadě situací, tak nějak se to všude čeká. Je dobré si vzít 1-dolarovky ve větším počtu s sebou + něco euromincí k tomu. Už neplatí že 1EUR=1USD, většinou přepočítávají 4:5. U malých sum však klidně 2:3 v neprospěch dolaru (vstup do národního parku 2EUR/3USD apod). Místní delegát, uměl velmi dobře česky. Brebentil tak rychle, že jsme sotva stíhali vnímat (po tom nočním letu). Naštěstí se pak šlo doptat,jak to na hotelu chodí. V únoru se teploty pohybují kolem 20-25°C, voda 22°, proto doporučujeme dlouhý neopren 3mm, příp. víc, pokud chcete ve vodě strávit hodinu nebo déle. Vzhledem k velmi častému větru se do vody hodí i neoprénová čepice a na pláž dlouhý rukáv. Pouze jeden (relativně malý) bazén byl v zimě vyhřívaný na cca 28°. Studenou vodu měl bazén u skluzavek a dětských atrakcí, což zamrzelo. Vyzkoušeli jsme i výlety s naší cestovkou (1x za delfíny) a všem se to líbilo. Delfíni byli skvělí. Jelikož je už přímo u hotelu úžasný útes, nebylo na šnorchlování nic tak zvláštního. Na výlety se jezdí většinou minibusem, pokud si necháte připravit snídaňový box s sebou, dostanete pul litru vody s sebou. Na lodi je sice voda k dispozici, ale je vhodné si vzít s sebou ještě další. Pokud máte možnost, vemte si s sebou několik fotokopií hlavní stránky pasu - na každý výlet je potřeba 1 s sebou. Lze vyřešit i na recepci. Spousta lidí si myslí, že pod mraky to neopaluje a polední slunce je super a pak na to doplatili. Bylo nám jich líto. Krém s UV faktorem nižším než 50 ani neberte s sebou. Zdravotní rizika - nic nás nepostihlo, brali jsme všichni už týden před odjezdem probiotika. Přímořský vzduch nás zbavil rýmy i kašle :-) Sauna a vířivka - i po ukecání ceny na polovinu nic moc v poměru cena/výkon. Masáž docela OK. Diving centrum v areálu je dobré a má docela rozumné ceny.

8,9/10
Ali a Kája, pobyt s partnerem/kouleden 2018

Doporučuji hotelu, aby stanovil čas nočního klidu např. 24.00 - 7.00 a v případě jeho porušení sankcionoval klienty.

8,3/10
Jana a Petr, pobyt s partnerem/kouleden 2018

7,3/10
Veronika, pobyt s partnerem/koulistopad 2017

Pro šnorchlování super, pokud nejedete kvůli němu, vyrazte raději jinam. V listopadu, kdy bývá vítr (což dle recenzí u řady pláží omezuje vstup do vody), na této pláži stále bez problémů.

6,2/10
Dorota, pobyt s přátelilistopad 2017

V hotelu jsem byla podruhé (02/2016), minulý pobyt byl určitě lepší díky malé obsazenosti hotelu a úžasnému animačnímu týmu, což jsou ale čistě moje pocity. Jinak na hotelu funguje všechno jak má, někde se stíhá rychleji, někde pomaleji...každý dělá co může - za chybu jednoho neodsoudím celý hotel. Zátoka, ve které se dá skákat do vln a potápět při jakémkoliv větru je prostě úžasná pro všechny věkové kategorie....takže to berme tak, že díky ní rádi odpustíme ty drobné nedostatky.

8/10
Lukas, pobyt s partnerem/koulistopad 2017

8,5/10
Vlaďka, pobyt s rodinouzáří 2017

Hotel a přístup personálu se nám po všech stránkách líbil. Nejkrásnější je písčitá pláž a hlavně krásný velký korálový útes s rozmanitými rybičkami a mořské želvy v zátoce. Strava byla standardní a jelikož nejsme moc vybíraví, vždy jsme si pochutnali. Akorát nám ráno k snídani chyběl výběr slaného pečiva, který byl pak dostatečný u oběda a večeře. Ještě nám vadilo vedro v jídelně a v hale hotelu - bylo nedostatečně klimatizováno. Jinak se nám pobyt v hotelu moc líbil a rádi bychom jej navštívili znovu.

7,8/10
Alena, pobyt s přátelilistopad 2016

Bez vyhrad, klidne bysme jeli do stejneho hotelu znovu. Jidlo super, personal super, animacni tym vyborny, hotel jako takovy taky fajn, snorchlovani bez konkurence. Jen se nam nelibilo ze si lidi proste museji na ty zelvy sahnout i kdyz v kazdem hotelu jsou cedule ktere to zakazuji. Delegati by mohli tenhle zakaz trochu vic zduraznit.

7,5/10
Eva, pobyt s partnerem/kouříjen 2016

4,7/10
Helena a Václav, pobyt s partnerem/kouříjen 2016

Moře , ryby , korály, pláž vynikající,ubytování spíše slabé ++++,počítat s jistými závadami na ubytování - průměr.

6,8/10
Dena, pobyt s rodinoučervenec 2016

Znovu bych tento hotel nenavštívila jen k vůli moři bych se vrátila a to do jiného hotelu.

4,9/10
Ivana, pobyt s partnerem/koučervenec 2016

6,5/10
marie, pobyt s partnerem/koukvěten 2016

výše uvedeno, v podstatě zklamání

6/10
SI.červenec 2016

8,1/10
Iva, pobyt s přáteličervenec 2016

8/10
Dena, pobyt s rodinoučerven 2016

Pokud by tento hotel neměl tak úžasnou zátoku s podmořským životem, tak by se na trhu vůbec neudržel. Stačilo nám to jednou.Jak personál nevyloudí úsměv,tak i animátoři neodvádí dobrou práci.O manažerce hotelu Janě,která nevyřeší vůbec nic.

4,8/10
Marta, pobyt s rodinoukvěten 2016

V hotelu jsme byli potřetí.Ale jen kvůli moři.Nádherná velká pláž a při větru super vlny.V loni tam bylo i dost želviček.Letos tam je trvale zaparkovaný člun,který během dne vozí potápěče a šnorchlisty na moře,tak jsem viděla vždy jen jednu želvu ráno.Nejsem náročný klient.Jsem ochotná hodně akceptovat,ale za tu cenu kterou jsme za zájezd zaplatili,jsem byla velice nespokojená a zřejmě mě do tohoto hotelu už nepřilákají ani ty úžasné vlny v moři :-(.

6,3/10
Josef, pobyt s partnerem/koukvěten 2016

Hotel bych doporučil vzhledem k přístupu do moře,pláži a šnorchlování.

5,9/10
Aranka, pobyt s rodinouúnor 2016

Spokojenost, už se těšíme až se tam na podzim vrátíme.

8,6/10
Marta, pobyt s partnerem/kouprosinec 2015

V tomto hotelu jsme byli 2x v létě a 1x na Vánoce. Vracíme se kvůli písčitému vstupu do moře a možnosti šnorchlování u dvou útesů přímo z pláže.

7/10
Iva Rifflerová, pobyt s přátelilistopad 2015

Krásná, pohodová, klidná, zábavná dovolená! Děkujeme moc!!!

8,4/10
Jan, pobyt s rodinoulistopad 2015

Hotel, pláž, strava, vše super. Podmořský svět nad očekávání. Jediný živočich, kterého se nepodařilo zahlédnout byl dugong.

8,1/10
Monika, pobyt s rodinoučerven 2015

Hotel fajn (ubytováni jsme byli 3131, pokoj s novým nábytkem, super výhled na východ slunce a moře, pokojský na 1* i bez bakšiše) animační tým super, pláž a moře fantastické - bezkonkurenční, jídlo katastrofa, tak 2*, personál bez zájmu, neochotný, ačkoliv vyjímky se našli, pár jedinců byli milí i bez bakšiše... jídelna ušmudlaná, občas špinavé nádobí.. Hotel velmi hřeší na oblíbenost Abu Dabbab u klientů....kdyby management zlepšil služby a výběr stravy, lze uvažovat o další návštěvě. Poměr ceny a kvality služeb neodpovídá. Jsou mnohem lepší hotely.

5,7/10
Barbora, pobyt s partnerem/koučervenec 2015

7,6/10
Petra, pobyt s rodinoučerven 2015

5,4/10
Bronislava, pobyt s partnerem/kouleden 2015

Přesně tak jsem si představovala dovču :)

8,9/10
Zbyněk Kučera, pobyt s partnerem/koučerven 2014

5,9/10
Emília , pobyt s partnerem/kouzáří 2014

My s manželom sme boli spkojní.

8,8/10
Petr, pobyt s rodinouzáří 2014

Nedostatky hotelu jsou vyváženy pláží s korálovým útesem s možnosti sledování spousty ryb a hlavně karet které jsou opravdu v zátoce

5,9/10
Martin, pobyt s partnerem/koukvěten 2014

Pokud hledáte moře, kde se dá bez problémů koupat i mimo sezónu a zároveň oceníte život na korálovém útesu, asi nenajdete na této planetě do 15 tisíc Kč na 12 dní s all inclusive nic lepšího.

7,5/10
Marta, pobyt s rodinoukvěten 2014

V Egyptě jsem byla po páté a pro mě je to zatím nejlepší hotel.Skvělý animátoři,kteří se starají o zábavu dospělých i děti během celého dne.Barmani usměvaví a ochotní .Ostatní personál též.Nádherná dlouhá písčitá pláž.Korály jsem sice viděla lepší a s větším množství rybiček,ale želvy to vynahradily.

9,3/10
happyna, pobyt s přátelisrpen 2013

Úžasné prostředí pro lidi, kteří nejedou hledat na dovolené chyby, ale odpočinout si a kochat se. Milá a ochotná obsluha, krásné prostředí, úžasná pláž a příjemní lidé - co víc si přát. U nás za ty penízky by jsme si takhle nelebedili. Bezva odpočinek 11 dní od dětí a manželů. Doporučuji:-)

7,1/10
Jana, pobyt s partnerem/koubřezen 2013

Rozhodně si nepřikupujte od CK výhled na moře, je neúnosně drahý, v hotelu si ho oficiálně přikoupíte za zlomek ceny- zde konkrétně za 35 dolarů.Nabízí ho recepční ihned při ubytování. Anglicky se domluvíte, přibylo českých turistů, takže se personál učí česky.Personál je milý, samozřejmě za bakšiš milejší, rádi komunikují, popřejí hezký den atd. My byli nadšeni snorchlováním-želvy, vzácnější druhy ryb, hodně druhů, jen ten dugong nepřiplaval. Dovolená se nám líbila, počasí vyšlo perfektní, nebyl vítr, moře 25 stupňů a teplota kolem 30 stupňů.Co víc si přát a navíc za přijatelnou cenu.

7,6/10
Andrea, pobyt s partnerem/koučervenec 2012

Tohle byla nase prvni cesta do Egypta. Po priletu na letiste v Marsa Alam a naslednem transportu jsme meli smisene pocity - poust, poust, odpatky. More vsak velmi pekne, koral hezky (doporucuji si privstat a jit snorchlovat). Hotel byl odpovidajici, drobne chybky (asi odpovidajici Egyptu). Byli jsme v cervenci a bylo opravdu velke vedro, doporucuji pobyt jaro/podzim. Tato oblast je vhodna na max 1 tyden pobytu. Opravdu tady neni moc co delat (kolem zadne vyziti), takze pouze plaz a bazen, popripade nejaky ten kratsi vylet. V hotelu prevazne italove, nemci, cesi, polaci. Hotel bych doporucila lidem, kteri chteji klidnou dovolenou typu - plaz, kniha, spanek. Taky nevim o nikom, kdo by mel stravni potize, vcetne deti (bylo jich tam dost - u plaze take hotelova "skolka") Jinak cesta s nemeckou cestovkou v poradku - delegati sice sprechti v nemcine, ale mluvi take anglicky ( i kdyz hure nez nemecky). Velka vyhoda nemecke cestovky - primy let z Mnichova az do Marsa Alam!!!

6,6/10
Petr, pobyt s partnerem/kouduben 2012

Velmi příjemný hotel s příjemnou obsluhou. Byli milí, ale neočekávejte úroveň evropských pětihvězdičkových hotelů. Jídlo bylo výborné se slušným výběrem. Mají v určené hodiny snídani, oběd, večeři a zbytek (spíš pití), je přes den na barech. Je tam i italská kuchyně s italskými kuchaři. Pokoje jsou čisté, standardně vybavené s pěknou teráskou. O bazény se starají byly čisté, s jedním malým vyhřívaným. Nejúžasnější bylo moře. Krásný přístup přes písčitou pláž, pozvolný přístup do moře. Hned vedle krásné korálové útesy, s barvitým podmořským životem, při troše ranního štěstí jsou k vidění i želvy. Pro kitery, surf a kite pláž vzdálená asi 25 min. pěšky. Pozor v okolí je jen poušť, s malou možností výletů, jen hotelový taxi, výlety na čtyřkolkách a výlety CK. Jinak to byl pěkný a příjemný odpočinek

7,1/10

O hotelu

El Malikia Resort Abu Dabbab

Neoficiální popis ubytování

Vybavení

Tento resort pochází z roku 2007. Prázdninový areál má 358 pokojů. Po příjezdu jsou hosté uvítáni ve vstupní hale s recepcí. Do všech poschodí lze vyjít po schodech nebo pohodlně vyjet výtahem. V objektu je úschovna zavazadel, hotelový sejf a bankomat. Přes WiFi (zdarma) se mohou hosté připojit k internetu. Komplex má celou řadu zařízení pro handicapované. Nachází se zde několik stravovacích zařízení, například restaurace a plážový bar. Je tady supermarket a obchod se suvenýry a další obchody. V areálu je hezká zahrada a hřiště. Nachází se zde také TV místnost a dětská herna. Ti, kteří přijeli vlastním autem, mohou parkovat na parkovišti. Dále je možné využít vícejazyčný personál, 24 hodinovou bezpečnostní službu, lékařskou službu, transfer-servis, prádelnu a kadeřnictví. Hosté mohou využít za poplatek shuttleservis.

Vybavení pokoje

V pokojích je klimatizace a koupelna. Hosté si mohou odpočinout na vlastním balkóně nebo na terase. Většina pokojů má částečný výhled na moře, který navozuje příjemnou atmosféru. Pokoje jsou vybavené kingsize manželskou postelí. Je možné požádat o přistýlku. Je zde sejf a za poplatek minibar. Ke standardnímu vybavení patří varná konvice/kávovar. Na pokoji je připojení k internetu, telefon, televize a WiFi (za poplatek). Je možné rezervovat bezbariérové pokoje. V koupelnách je vana. Je zde vysoušeč vlasů. Je možné rezervovat koupelnu s bezbariérovým přístupem. Rodiny s dětmi si mohou rezervovat speciální rodinné pokoje.

Sport/zábava

Resort má jeden venkovní a jeden dětský bazén. U bazénu je tobogán, na kterém se zabaví děti i dospělí. Odpočívat lze na lehátkách se slunečníky. V baru u bazénu lze koupit osvěžující nápoje. V prázdninovém areálu si mohou hosté vybrat z celé řady sportovních aktivit, například plážový volejbal a basketbal, za poplatek je pak tenis, paddle tenis a jízda na koni. Jsou zde nabízeny tytovodní sporty: aqua aerobik. Za poplatek je šnorchlování a potápění. Objekt nabízí celou řadu indoorových sportovních aktivit - fitness studio, stolní tenis, jógu a aerobik, za poplatek je kulečník. Za příplatek jsou různé wellness programy, například sauna, parní lázeň, hammam, kosmetický salon a masáže. Komplex má pro své hosty připraveny zábavní programy, během kterých se děti ani dospělí nebudou nudit. Copyright GIATA 2004 - 2024. Multilingual, powered by www.giata.com for client no. 123391

Stravování

Lze objednat stravování all inclusive. Podávají se snídaně, obědy a večeře. Na přání je možné připravit bezlepková jídla, vegetariánská jídla a dětská menu Resort nabízí také drobné občerstvení. Na výběr jsou nealkoholické nápoje a alkoholické nápoje.

Platba

Je možné zaplatit platebními kartami Visa a MasterCard.

Tato stránka je chráněna pomocí Google reCAPTCHA. Platí pravidla ochrany osobních údajů a podmínek společnosti Google.