Iron Studios Frankenstein`s Monster Deluxe Art Scale 1/10 Universal Monsters

Klasické Frankensteinovo monstrum ožívá v nové sošce od Iron Studios!

V laboratoři ukryté ve středověké věži poblíž vesnice v bavorských Alpách se z vězení v žaláři dostane obludný obr, oživený pomocí vědy manipulující s přírodními silami, a zahájí objevování světa, který je na jeho existenci tak nepřipravený, jako je on sám. Díky grotesknímu vzhledu, nadání monumentální silou a omezenému intelektu, nejprimitivnějším instinktům pro přežití je smrtelnou hrozbou pro lidi, kteří se ho bojí a usilují o jeho zničení. V primitivní společnosti, která není na jeho existenci připravena, je vnímán jako přestupek proti zákonům přírody a stvoření, a tak se zrodil a rychle se stal monstrem, známým jménem svého stvořitele. 
Podle jednoho z nejklasičtějších hororů studia Universal přináší Iron Studios sochu "Frankenstein ´s Monster Deluxe - Universal Monsters - Art Scale 1/10" s nechvalně proslulým monstrem v dioramatu vedle řady zařízení a elektrických přístrojů, které ho přivedly k životu, a vedle těžkých a zničených dřevěných dveří z kobky, nad starou dřevěnou podlahou ze středověké věže, kde se narodil.

Frankenstein Monster

Kniha stvořená v nejstrašnějších nočních můrách tvůrčí mysli mladé anglické spisovatelky Mary Shelleyové, která se světu představila v roce 1818 v gotickém románu Frankenstein aneb Moderní Prométheus, je považována za jeden z prvních příkladů science fiction. 

Film Frankenstein společnosti Universal Pictures z roku 1931, adaptovaný podle divadelní hry z 20. let 20. století, vypráví příběh doktora Henryho Frankensteina, posedlého vědce, který se svým asistentem, hrbáčem Fritzem, vykopává a krade mrtvoly s myšlenkou vytvořit z různých částí těchto těl člověka a vdechnout mu život pomocí elektrických přístrojů. Henry pošle Fritze ukrást zdravý mozek, poslední orgán, který potřebuje pro svůj výtvor, ale Fritz ho omylem poškodí a dodá mozek poškozený. Vědci se podaří dosáhnout svého cíle, přitáhne sílu blesku z bouřky a výsledné stvoření, známé také jako Frankensteinovo monstrum, ožije. 
V roli legendárního herce Borise Karloffa, o jehož make-up se postaral Jack Pierce, zůstává podoba monstra prezentovaná v této inscenaci dodnes zvěčněná a opěvovaná v kolektivním povědomí. Film, který sklidil úspěch u kritiky i veřejnosti, přinesl řadu pokračování a spin-offů a významně ovlivnil popkulturu - obraz "šíleného" maniakálního vědce s úslužným hrbatým asistentem, mnohokrát označovaným jako Igor.

Parametry sošky:
- Limitovaná edice
- Ručně malovaná
- Inspirováno původní předlohou
- Vyrobeno z umělého kamene (polystone)

Měřítko: 1/10

Rozměry produktu: 24,5 x 23 x 19 cm 

Hmotnost:  1,6 kg
 

IRON STUDIOS - Legendy v oboru

IRON STUDIOS vznikli v roce 2012 v brazilském São Paulo. Od té doby tahle šikovná kreativní parta vytváří sběratelské figurky, které jsou vyladěné do posledního detailu. Na designu figurek se podílí věhlasní umělci, jako například komiksový autor Ivan Reis. V poslední době se firma snaží rozšířit produktovou nabídku. Jásat tak mohou fanoušci Marvelu, DC, Hvězdných válek, Krotitelů duchů nebo Jurského parku. Zkrátka všichni milovníci soudobé i klasické popkultury.

Cronologia dei prezzi

22 dic 2022
359,63 €

fabbricante

Iron Studios