Iron Studios Dorothy Deluxe Art Scale 1/10 Wizardof Oz

Iron Studios přinášejí hlavní hrdinku klasického filmu Čaroděj ze země Oz!

Podle původního románu z roku 1900, který je považován za první severoamerickou pohádku, se na farmě na kansaském venkově ocitne hlavní hrdinka příběhu Dorotka, osiřelá dívka v raném mládí, a její pes Toto, které i s domem odnese hurikán. Dům, vtažený do srdce bouře, se točí, dokud nedopadne na zem, a Dorotka si uvědomí, že už není v Kansasu a že musela přejít přes Duhu. Ocitne se na místě s jasně modrou oblohou, krásnými zelenými kopci, vysokými stromy se šťavnatými plody a obrovskými květy v nádherné krajině. Přímo před ní se objeví Glinda, krásná Dobrá čarodějnice ze severu, a řekne jí, že je v kouzelné zemi Oz a že její dům spadl na Zlou čarodějnici Východu a zabil ji. Munchkinové, malí lidé, kteří trpěli jako zajatci Zlé čarodějnice, prohlásí Dorotku za hrdinku, ale sestra Zlé čarodějnice, Zlá čarodějnice Západu se zelenou kůží, povstane, aby ji pomstila, a nárokuje si její kouzelné Rubínové střevíčky, které má nyní Dorotka v držení. Při hledání cesty zpět do Kansasu se Dorotka vydává po Žluté cihlové cestě a hledá Smaragdové město, kde žije Čaroděj ze země Oz, který jí podle Glindy jako jediný může pomoci. Na cestě najde mluvícího Strašáka, Plecháče a Zbabělého lva, kteří se k ní při hledání čaroděje připojí, a každý z nich má své osobní přání, o jehož splnění ho chce požádat. Na této cestě se však budou muset postavit Zlé čarodějnici Západu, která chce získat zpět rubínové střevíčky své sestry a využít jejich moci k tomu, aby se stala nejmocnější bytostí v zemi Oz.

Dorotka

Nevinná dvanáctiletá dívka z farmy v Kansasu se v bujaré scenérii neustále usmívá a za ní se neustále usmívá její pes cairn teriér Toto. Charismatická mladá dívka s hnědými vlasy, oblečená v bílé košili pod modrými kostkovanými šatičkami s laclem, se vydává po žluté cihlové cestě s kouzelnými rubínovými střevíčky, s malým proutěným košíkem a hledá Smaragdové město a jeho tajemného čaroděje, aby nakonec našla cestu zpět domů.
Iron Studios doplňuje úžasný dioramatický set složený z již představených soch jejích ikonických přátel - Zbabělého lva, Strašáka a Plecháče - a hrdě představuje sochu "Dorothy Deluxe - The Wizard of Oz - Art Scale 1/10", nejikoničtější roli, kterou ztvárnila herečka Judy Garland ve filmu "Čaroděj ze země Oz" z roku 1939, na detailně propracovaném podstavci s kulisou Smaragdového města v pozadí, dlouhou cestou po žluté cihlové cestě a logem filmu na přední straně.

Parametry sošky:
- Limitovaná edice
- Ručně malovaná
- Inspirováno původní předlohou
- Vyrobeno z umělého kamene (polystone)

Měřítko: 1/10

Rozměry produktu: 21 x 11 x 19 cm 

Hmotnost:  1,1 kg
 

IRON STUDIOS - Legendy v oboru

IRON STUDIOS vznikli v roce 2012 v brazilském São Paulo. Od té doby tahle šikovná kreativní parta vytváří sběratelské figurky, které jsou vyladěné do posledního detailu. Na designu figurek se podílí věhlasní umělci, jako například komiksový autor Ivan Reis. V poslední době se firma snaží rozšířit produktovou nabídku. Jásat tak mohou fanoušci Marvelu, DC, Hvězdných válek, Krotitelů duchů nebo Jurského parku. Zkrátka všichni milovníci soudobé i klasické popkultury.

Cronologia dei prezzi

30 giu 2023
343,63 €

fabbricante

Iron Studios