Káva na cesty Grower's Cup® Honduras (Farba: Piesková)

Kvalitne pražená káva s výraznou a bohatou chuťou. Káva má ľahké, živé a ovocné nuansy, ktoré sú v dokonalej rovnováhe s príjemným dotiahnutím chuti sladkej čokolády. Jedná sa o kávu, ktorá je plnená v originálnom cestovnom sáčku, čo iste oceníte, ak máte v pláne výlety do prírody či iné outdoorové aktivity a nedokážete si bez kávy predstaviť svoj deň. Táto káva vám totiž celý deň aj výlet dokáže výrazne vylepšiť. Je vyrobená zo 100% arabiky pochádzajúcej z Hondurasu. Káva je ekologicky certifikovaná. V tomto prípade teda máte jasno a viete, čo pijete. Zaujímavosťou, ktorú si nenecháme pre seba, je bez pochyby to, že káva pochádza z nadmorskej výšky 1 200 až 1 500 m. n. m., a to konkrétne z honduraského národného parku Celaque.
Príprava kávy
1) Ukruťte viečko, otvorte vrecko a vytvarujte ho do požadovaného tvaru, pripraveného na naliatie vody. Nalejte vriacu vodu (250 ml až 350 ml) a zatvorte zips.
2) Nechajte lúhovať 4 minúty až 6 minút, podľa sily kávy, akej chcete dosiahnuť.
3) Podávajte a vychutnávajte si dve šálky výbornej kávy.
Cocafcal
Cocafcal sa nachádza v západnom Hondurase, v okrajovej zóne národného parku Celaque. Družstvo funguje v 12 obciach - v oblastiach San Pedro, Copan a Corquin. Každá jednotlivá káva je pražená v mikro pražiarni podľa princípov pomalého praženia. Družstvo Cocafcal bolo založené v roku 1999, 55 členov. V súčasnej dobe prevádzkujú projekty, z ktorých má prospech približne 2 500 ľudí. Udržateľnosť je kľúčovým slovom pre aktívnych členov družstva, všetci sa venujú pestovaniu konvenčne udržateľnej, organickej a fairtrade kávy.Benefity, o ktorých musíte vedieť:jednoduchý a originálny systém prípravy kvalitná alternatíva francúzskej kanvičky skvelá chuť na cestách jedinečné prevedenie vrecka umožňuje ideálny priebeh extrakcie kávy filter navrhnutý tak, aby zachoval všetky esenciálne oleje a chute kávy a efektívne oddelí usadeninu od sparenej kávy servírovaním prvej šálky sa proces extrakcie zastaví, preto káva nezhorkne káva vydrží dlhšie teplá, pokiaľ ju viečkom zatvoríte výhodou je okrem iného aj to, že viete, z akej plantáže táto káva pochádza vyrobená len z kvalitných BIO surovín certifikácia: BIO, Fairtrade FLO ID 19080

Historia cen

▼-33.33%
2 kwi 2023
2,00 €
▲50%
1 mar 2023
3,00 €
15 cze 2022
2,00 €

Producent

Grower's Cup