Outdoorová kamera YI Technology YI 4K+ Action + vodouodolný kryt (AMI408) čierna akčná kamera • 2,19" LED Retina displej • 4jadrový procesor Cortex-A5

YI 4K+ ACTION CAMERA
Jedna z nejlepších akčních kamer na světě se dočkala vylepšení v podobě modelu 4K+. Co je nového? Předně natáčení videa ve 4K rozlišení při plných 60 fps. Je to první kamera na světě, která to zvládne, zejména díky novému čtyřjádrovému čipsetu Amba H2 se 2GB RAM, který nabídne o 100 % vyšší výkon než u předchůdce a je zároveň díky 14nm výrobnímu procesu velmi úsporný.
Kamerka dostala také čím dál populárnější USB Type-C konektor, pokud už tedy jedete na nové vlně a i Váš nový telefon je vybaven tímto konektorem, stačí Vám na nabíjení už jen jeden kabel. Přenos dat se rovněž dvakrát zrychlil z 20 MB/s u předchůdce na nynějších 40 MB/s. Pro srovnání, Hero 5 nabídne jen 15 MB/s, což je při přenosu velkých 4K videí znát. Zároveň můžete skrze USB Type-C připojit i externí mikrofon, nebo slouží jako AV Out.
Novinkou je rovněž ovládání hlasem (v angličtině), s jehož pomocí můžete zapnout nahrávání, zastavit nahrávání, vyfotit fotografii nebo celou kamerku vypnout.
Vše jinak zůstává při starém – velký dotykový 2,2" LCD panel na ovládání všech funkcí, výdrž až dvě hodiny záznamu (při FullHD), cca 80 minut při 4K/30fps a cca 60 minut při 4K/60fps, Wi-Fi i Bluetooth pro ovládání kamery skrze mobilní aplikaci (Android/iOS), nebo skrze dálkovou spoušť.

VÁŠ SVĚT VE 4K
Říkáte si, k čemu 60 fps? V překladu to znamená, že za sekundu kamera zachytí 60 snímků oproti 30 snímkům u předchůdce. Pokud natáčíte převážně statický obraz, rozdíl tolik nepoznáte, ale pokud rádi natáčíte akční scény – sjezdy na snowboardu, vodní sporty, závody apod., vyšší snímkovací frekvenci rozhodně oceníte. Obraz bude vypadat čistěji a bude ostřejší. Zároveň nabídne více detailů, zejména, pokud jej při přehrávání zpomalíte. Rozlišení 4K dlouhé roky evokovalo něco zbytečného a drahého. To je však dnes minulostí.
Myslete na budoucnost, vytvářejte 4K obsah už dnes, abyste za pár let neukazovali dětem jen hrubé kostičky. Akční kamera Yi 4K+ zaznamená nejen Vaši dovolenou u moře, nebo zimní lyžovačku, ale i všední zážitky z procházek v přírodě, sbírání hub, narozeninové oslavy a další. Vše v rozlišení 4K při 30 fps nebo nově i 60 fps.

VELKÝ RETINA DISPLEJ
U první generace Yi Action Camery Vás možná občas trošku rozčilovala absence displeje. Nikdy jste přesně nevěděli, jak záběr vypadá a co v něm všechno je, přitom na připojování k telefonu není ve vypjatých situacách čas.
To se teď mění. Yi 4K+ Action Camera nabízí velký 2,19" LCD Retina displej s rozlišením 640x360, ochranným sklem Gorilla Glass, které zamezí nechtěným provozním škrábancům a velmi širokými pozorovacími úhly až 160°, tudíž se na záznam může dívat více lidí najednou. Displej je plně dotykový, což umožňuje celou řádku nastavení a na své si přijdou i pokročilí uživatelé. Můžete si vyhrát s vyvážením bílé, expoziční hodnotou (EV), nastavením citlivosti (ISO), uzávěrkou aj.
Pokud by Vám připadalo, že displej není velký dostatečně, můžete kameru připojit skrze Wi-Fi k Vašemu chytrému telefonu s Androidem nebo iOS a podívat se na natočené video a nafocené fotografie v telefonu nebo tabletu.
ONLINE STREAMOVÁNÍ? ŽÁDNÝ PROBLÉM!
Rádi byste se podělili se svými přáteli nebo odběrateli o aktuální zážitek? Yi 4K+ Action Camera je na to připravena. Právě díky Wi-Fi propojení s mobilním telefonem skrze pásmo 2,4 nebo 5GHz můžete streamovat aktuální záznam online na sítích Facebook a YouTube.
Funkci ocení všichni YouTubeři, ale i běžní uživatelé, kteří chtějí svým přátelům nebo rodině přenést atmosféru třeba z právě probíhajícího zápasu, nebo oslavy.

NADSTANDARDNÍ VÝDRŽ BATERIE
No existuje něco horšího, než vybitá baterie? K čemu je všechna ta elektronika, když se vybije v nepravou chvíli? Natáčení 4K videa je energetický oříšek i pro mobilní telefony, Yi 4K+ Action Camera je na to však připravena. Baterie o kapacitě 1200mAh zvládne natáčet 4K video při 30fps až 80 minut. Pokud zvolíte rovnou 60fps, můžete očekávat výdrž cca 1 hodinu záznamu. Pokud však potřebujete co nejdelší záznam, při FullHD rozlišení natočíte průměrně 2 hodiny záznamu.

TY NEJLEPŠÍ TECHNOLOGIE NA DOSAH
V Yi Technology se rozhodli využít ty nejlepší dostupné technologie na trhu. Výkonný čipset Ambarella H2 se čtyřmi jádry typu Cortex-A53 a čipem DSP přináší nativní kódování do H.264 BP/MP/HP a nízkou spotřebu energie, i při zpracovávání 4K videa o datovém toku až 135Mbps.
Součástí je 3D potlačení okolního hluku (noise cancellation), nahrávání 48 000kHz stereo zvuku a elektronická stabilizace obrazu ve třech osách (EIS). Ta využívá integrovaného akcelerometru a gyroskopu, aby zaznamenaly informace o pozici a směru pohybu kamery a takto sesbíraná data putují do EIS, kde se algoritmus postará o vyhlazení záznamu. Elektronická stabilizace obrazu nově funguje u modelu 4K+

História ceny

27. 10. 2021
299,00 €